Kies één van de onderstaande wijnen om ze te bekijken.
Naast de Fortress Hill lijn, heeft wijnhuis Fort Simon ook de Fort Simon lijn en de Michele D'Or wijnen.
Bekijk de wijnen van Fort Simon lijn
Het wijnmaken
Deze blend wijn is gemaakt van 2 cultivars, Merlot en Cabernet Sauvignon. De druiven zijn volledig handgeplukt. Het vergisten duurde 25 dagen bij een constante temperatuur tussen 24 - 27 graden celcius. Gedurende deze periode werd het druivensap, 4 keer per dag overgepompt. Na de vergisting en het persen, kwam de weg vrij voor de malolactische fermentatie van 21 dagen. De rijping van de wijn kwam tot stand in 100% Frans eiken vaten voor een periode van 12 maanden.
Opmerking v.d. keldermeester
Rijp rood fruit, aarbei en blauwe bessen plus een aantal subtiele aroma's van kers, tabak en kaneel. De smaak is rond en fluweelzacht. Na deze periode werd de wijn vervolgens gebotteld. Deze wijn heeft een opleg potentieel van 8 tot 10 jaar.
Karakter
Met de smaken van aardbei en blauwe bes, komt deze wijn volledig tot zijn recht in combinatie met gerechten van rood vlees en gevogelte. Serveertemperatuur: 18 graden Celcius.
Analyse
Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Merlot. De druiven zijn volledig hand-geplukt. Het vergisten duurde 18 dagen bij een constante temperatuur tussen 24 - 25 graden celcius. Gedurende deze periode werd het druivensap, 4 keer per dag overgepompt. Na de vergisting en het persen, kwam de weg vrij voor de malolactische fermentatie van 18 dagen. De rijping van de wijn kwam tot stand in 100% Frans eiken vaten voor een periode van 12 maanden. Na deze periode werd de wijn vervolgens gebotteld.
Opmerking v.d. keldermeester
Rijp rood fruit, aardbei en blauwe bessen plus een aantal subtiele aroma's van kers, tabak en kaneel. De smaak is rond en fluweelzacht. Na deze periode werd de wijn vervolgens gebotteld. Deze wijn heeft een opleg potentieel van 8 tot 10 jaar.
Karakter
Deze wijn is uitstekend geschikt om te drinken bij oa gegrild rood vlees en romige pasta's. Serveertemperatuur: 18 graden Celcius.
Analyse
Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Sauvignon Blanc. De druiven zijn met de hand geplukt en de beste in de ranken, 350m boven zeeniveau. Het vergisten duurde 22 dagen bij een constante temperatuur van 13.5 graden celcius. Na de fermentatie is de wijn, voor een periode van 5 maanden, op zijn eigen droesem, bewaard. Na deze periode van rijping, werd de wijn gefilterd en gebotteld.
Opmerking v.d. keldermeester
Deze wijn kenmerkt zich door de typische karakteristieken van een Stellenbosch Sauvignon Blanc. Aroma's van groene pepers, witte perzik, ananas, citroen en groene meloen, domineren en worden gevolgd door de smaken van frisse citrus en tropisch fruit.
Karakter
Deze wijn, met de smaak van citroen, perzik en groene pepers is uitermate
geschikt om van te genieten bij salades en visgerechten. Serveertemperatuur: 10 - 16 graden Celcius.
Analyse