Fort Simon wijnen,
één van de lijnen van Fort Simon.

Fort Simon wijnen, wijnlijn van Fort Simon

Kies één van de onderstaande wijnen om ze te bekijken.

Barrel Select 2015 Cabernet Sauvignon 2015 

Shiraz 2015 Pinotage 2016 

Chardonnay 2018 Sauvignon Blanc 2018

Wijnhuis Fort Simon Zuid-Afrika

De andere wijnlijnen van Fort Simon

Naast de Fort Simon lijn, heeft wijnhuis Fort Simon ook de Fortress Hill lijn en de Michele D'Or wijnen.

Bekijk de wijnen van Fortress Hill

Award winnende wijnen

Barrel Select 2015

Het wijnmaken
Deze blend wijn is gemaakt van 2 druivensoorten, Merlot en Malbec.
De druiven zijn handgeplukt en de beste in de ranken. Het vergisten duurde 21 dagen bij een constante temperatuur tussen 23 - 24 graden celcius. Gedurende deze periode werd het druivensap, 4 keer per dag overgepompt. Na de vergisting, kwam de weg vrij voor de malolactische fermentatie van 17 dagen. De rijping van de wijn kwam tot stand in 100% Frans eiken vaten voor een periode van 24 maanden. Na de lagering werd de wijn geblend en vervolgens gebotteld.

Opmerking v.d. keldermeester
De wijn kleurt donkerrood / robijnrood met aroma's van de moerbei, pruimen en zwarte kers. De smaak is fluweelzacht met genoeg verfijnde Na de lagering werd de wijn geblend en vervolgens gebotteld. tanines en is uitstekend in balans. Deze, op fruit gedreven wijn, heeft een opleg potentieel van 8 tot 10 jaar.

Karakter
Deze wijn is uitstekend geschikt om te drinken bij oa gegrild rood vlees,
gebraden gevogelte en gekarameliseerde groenten. Serveertemperatuur: 18 graden Celcius.

Analyse

  • Alcohol 14,5 VOL %
  • RS (suikers) 3.9 g/l
  • pH (zuurgraad) 3.54
  • TSO2 (totaal SO2) 84 mg/l
  • VSO2 (vrije SO2) 29 mg/l
  • TA 5.5 g/l


Cabernet Sauvignon 2015

Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Cabernet Sauvignon. De druiven zijn handgeplukt en de beste in de ranken. Het vergisten duurde 18 dagen bij een constante temperatuur tussen 25 - 26 graden celcius. Gedurende deze periode werd het druivensap, 4 keer per dag overgepompt. Na de vergisting, kwam de weg vrij voor de malolactische fermentatie van 30 dagen. De rijping van de wijn kwam tot stand in 100% Frans eiken vaten voor een periode van 24 maanden. Na de lagering werd de wijn gebotteld.

Opmerking v.d. keldermeester
De wijn kleurt donkerrood / robijnrood met aroma's van bramen, pruimen, zwarte kers en chocolade. De smaak is fluweelzacht met genoeg fijne tanines en is uitstekend in balans. Deze op fruit gedreven wijn, heeft een opleg potentieel van 8 tot 10 jaar.

Karakter
Deze wijn is uitstekend geschikt om te drinken bij oa een sappige steak.
Serveertemperatuur: 18 graden Celcius.

Analyse

  • Alcohol 14,5 VOL %
  • RS (suikers) 3.7 g/l
  • pH (zuurgraad) 3.45
  • TSO2 (totaal SO2) 96 mg/l
  • VSO2 (vrije SO2) 33 mg/l
  • TA 6.1 g/l

Merlot 2016

Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Merlot. De druiven zijn handgeplukt en de beste in de ranken. Het vergisten duurde 15 dagen bij een constante temperatuur tussen de 25 - 26 graden . Gedurende deze periode werd het druivensap, 4 keer per dag overgepompt. Na de vergisting, kwam de weg vrij voor de malolactische-fermentatie van 16 dagen. De rijping van de wijn kwam tot stand in 100% Frans eiken vaten voor een periode van 24 maanden. Na de rijping op vat, werd de wijn gebotteld.

Opmerking v.d. keldermeester
De Merlot beschikt over de onder-scheidende kenmerken die typerend zijn voor de Merlot wijngaarden van Fort Simon. De geur van vers fruit Na de rijping op vat, werd de wijn gebotteld. aangevuld met de subtiele aroma's van zwarte bes, pruim, gedroogd fruit en witte chocolade, tintelt in de neus. Op de tong proef je de fluweel zachte en ronde tannines vergezeld van rijpe bessen. Deze wijn kan nog 8 tot 10 jaar opgelegd worden.

Karakter
Met smaken van zwarte bes en witte chocolade, is deze wijn uitstekend
geschikt om te drinken bij vleesgerechten of vleesrijke pasta's. Serveertemperatuur: 18 graden Celcius.

Analyse

  • Alcohol 14,5 VOL %
  • RS (suikers) 4.4 g/l
  • pH (zuurgraad) 3.58
  • TSO2 (totaal SO2) 109 mg/l
  • VSO2 (vrije SO2) 31 mg/l
  • TA 6.0 g/l

Shiraz 2015

Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Shiraz. De druiven zijn handgeplukt en de beste in de ranken. Het vergisten duurde 16 dagen bij een constante temperatuur tussen de 25 - 26 graden. Gedurende deze periode werd het druivensap, 4 keer per dag overgepompt. Na de vergisting, kwam de weg vrij voor de malolactische-fermentatie van 18 dagen. De rijping van de wijn kwam tot stand in 100% Frans eiken vaten voor een periode van 24 maanden. Na de lagering werd de wijn gebotteld.

Opmerking v.d. keldermeester
De wijn kleurt diep robijnrood met aroma's van zwarte bes aangevuld met framboos, caramel en vanille. Een goed gestruc-tureerde wijn voorzien van rijpe, zachte tannines met een lange afdronk. Deze wijn heeft een opleg potentieel van 5 tot 10 jaar.

Karakter
Deze wijn is uitstekend geschikt om te drinken bij oa rood vlees of romige,
volle pasta's. Serveertemperatuur: 18 graden Celcius.

Analyse

  • Alcohol 14,5 VOL %
  • RS (suikers) 4.7 g/l
  • pH (zuurgraad) 3.51
  • TSO2 (totaal SO2) 90 mg/l
  • VSO2 (vrije SO2) 29 mg/l
  • TA 5.6 g/l

Pinotage 2016

Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Pinotage. De druiven zijn handgeplukt en de beste in de ranken. Het vergisten duurde 10 dagen bij een constante temperatuur tussen 25 - 26 graden celcius. Gedurende deze periode werd het druivensap, 4 keer per dag overgepompt. Na de vergisting, kwam de weg vrij voor de malolactische fermentatie van 21 dagen. De  rijping van de wijn kwam tot stand in 100% Frans eiken vaten voor een periode van 24 maanden.

Opmerking v.d. keldermeester
De wijn kleurt donkerrood en de aroma's van bramen, kersen, aardbei en vanille zijn prominent aanwezig. Het is een ronde wijn met geintegreerde tanines welke er tevens voor zorgt dat de wijn een goede 'body' heeft. Deze op rood fruit gedreven wijn, heeft een opleg potentieel van 8 tot 10 jaar.

Karakter
Deze wijn is uitstekend geschikt om te drinken bij wildgerechten of gevogelte.
Serveertemperatuur: 18 graden Celcius.

Analyse

  • Alcohol 14,5 VOL %
  • RS (suikers) 3.7 g/l
  • pH (zuurgraad) 3.44
  • TSO2 (totaal SO2) 89 mg/l
  • VSO2 (vrije SO2) 23 mg/l
  • TA 5.5 g/l

Chardonnay 2018

Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Chardonnay. De druiven zijn handgeplukt en de beste in de ranken. Het vergisten, in houten vaten, duurde 21 dagen bij een constante temperatuur van 16 graden celcius. Na de fermentatie is de wijn, voor een periode van 10 maanden, onder gebracht in nieuwe, Franse, eikenhouten vaten. Na deze periode van rijping, werd de wijn gebotteld.

Opmerking v.d. keldermeester
Deze Chardonnay heeft aroma's van verse citroen, meloen, citrus en vanille. De wijn is redelijk tot 'vol in de mond' waardoor de smaak van citrus en roomboterbabbelaar lang blijft aanhouden, voor een onvergetelijke ervaring.

Karakter
Deze wijn, met de smaak van citrus en vanille, is uitstekend geschikt om te
combineren met kip, salades of romige, volle pasta's. Serveertemperatuur: 10 - 16 graden Celcius.

Analyse

  • Alcohol 14 VOL %
  • RS (suikers) 3.3 g/l
  • pH (zuurgraad) 3.23
  • TSO2 (totaal SO2) 125 mg/l
  • VSO2 (vrije SO2) 32 mg/l
  • TA 6.5 g/l

Sauvignon Blanc 2018

Het wijnmaken
Deze wijn is gemaakt van 1 druivensoort, Sauvignon Blanc. De druiven zijn met de hand geplukt en de beste in de ranken, 350m boven zeeniveau. Het vergisten duurde 22 dagen bij een constante temperatuur van 13.5 graden celcius. Na de fermentatie is de wijn, voor een periode van 5 maanden, op zijn eigen droesem, bewaard. Na deze periode van rijping, werd de wijn gefilterd en gebotteld.


Opmerking v.d. keldermeester
Deze wijn kenmerkt zich door de typische karakteristieken van een Stellenbosch Sauvignon Blanc. Aroma's van groene pepers, witte perzik, ananas, citroen en groene meloen, domineren en worden gevolgd door de smaken van frisse citrus en tropisch fruit.

Karakter
Deze wijn, met de smaak van citroen, perzik en groene pepers is uitermate geschikt om van te genieten bij salades en visgerechten. Serveertemperatuur: 10 - 16 graden Celcius


Analyse

  • Alcohol 13.5 VOL %
  • RS (suikers) 3.8 g/l
  • pH (zuurgraad) 3.29
  • TSO2 (totaal SO2) 120 mg/l
  • VSO2 (vrije SO2) 40 mg/l
  • TA 6.54 g/l