Genesteld in de glooiende hellingen van de Bottelary Hills, net buiten Stellenbosch, bewaakt een kasteel alles wat waardevol is in zijn koninkrijk. Hier, onder het toeziend oog van de familie Uys, zijn sinds 1998, onder het Fort Simon-label, gedurfde, weelderige wijnen met onderscheidende fruitige aroma's geproduceerd, die nu 20 jaar wijnmaken vieren in 2018.
Als aanvulling op hun robuuste wijnassortiment biedt deze karakteristieke wijnboerderij de rijke geschiedenis van de gebouwen met hun ongewone architectuur, een unieke locatie voor speciale gelegenheden en een derde generatie landbouwteam die net zo stevig zijn geworteld in de bodem van deze boerderij als hun wijnstokken.
Fort Simon heeft witte en rode wijnen in 3 kwaliteitniveaus, evenals een Noble Late Harvest-dessertwijn. Het top assortiment (Flagship) is Fort Simon, het Premium marktaanbod is Fortress Hill en het instapniveau is het Michele D'Or assortiment.
Lokale en internationale erkenning volgde sinds de eerste wijnen werden gemaakt in deze unieke kelder. Dubbele gouden, gouden, zilveren en bronzen medailles, 90 punt plus scores, zijn gewonnen bij wedstrijden zoals Michelangelo, Veritas, SAA Trophy, Gilbert en Galliard enz.